dinsdag 24 december 2013

Het klotejaar 2013 in vogelvlucht

Wat een gemopper van bijstandstrekkers. Moeten ze een beetje werken. Arbeit macht Frei staat in neonletters boven de HeilStaat Nederland. 

En een mooie vrijbrief voor alle agenten die nog willen moorden: Volgens een rechter ben je niet schuldig aan moord of doodslag als je iemand doodschiet. Dit in de zaak van de agent die de onbewapende 17-jarige Rishi op station Holland Spoor doodschoot terwijl de jongen wegrende. Er is volgens de rechter alleen bewezen dat de agent het slachtoffer opzettelijk zwaar letsel heeft toegebracht, maar de agent is niet strafbaar.

Ik zou alle agenten willen oproepen: KNALLEN MAAR! Want dat is het enige wat ze kunnen, blindelings om zich heen slaan als iemand hun sneue 'veiligheid' bedreigt. Maar wie beschermt ons tegen dit soort lieden? In ieder geval niet de rechtstaat, want die pleit keer op keer agenten die burgers om niets doden vrij.

Ja. Ja. 'Politicus van het Jaar'. Wie is het nou geworden? ...wat? Wie? Hitler toch niet? Stalin dan? Nee.... Eeeuh. Mussolini? Pol Pot? Rutte? Kim Jong-un? Khadhaffi? Saddam Houssein? Eeeeuh...
Rutte, de enige dictator die steeds maar weer zegt: 'Ik ben geen dictator.'

Een lichtpuntje:
Een echt mens is Paus geworden. Zit er daar ineens een bevlogen man in het Vaticaan. Zo eentje die de armen helpt, de zieken troost en de bisschoppen een schop onder de kont geeft. Ik heb het niet zo op met machtshebbers, maar deze voormalige uitsmijter mag zelfs op mijn bewondering rekenen. Macht corrumpeert, maar in zijn geval is hij de uitzondering die de regel bevestigd.

Nu nog dit soort oprechte mensen als staatshoofd, of bankdirecteur, of zorginstellingsdirecteur, of is dat teveel gevraagd?







Geen opmerkingen:

Een reactie posten